Un miliardar american și-a donat întreaga avere pentru cauze nobile / Pentru ce au fost donate cele 8 miliarde de dolari

Un miliardar american și-a donat întreaga avere unor cauze nobile, transmite Forbes, citat de Ziare.com. Chuck Feeney, co-fondator al lanțului de magazine Duty Free Shoppers, și-a donat cele 8 miliarde de dolari în scopuri caritabile.

Ajuns la vârsta de 89 de ani, Chuck Feeney a rămas acum fără aproape nimic, dar este mulțumit de gestul făcut. Suma de 8 miliarde de dolari a fost donată de-a lungul întregii vieți, prin fundația sa, Atlantic Philanthropies.

Banii au fost donați pentru educație (3,7 miliarde), pentru universități (Universitate Cornell a primit aproximativ un miliard de dolari), iar aproximativ 870 de milioane de dolari au fost donați pentru promovarea drepturilor omului și realizarea schimbărilor sociale.

Alte miliarde au mers către îmbunătățirea sănătății publice din Vietnam și către finanțarea unor centre de cercetare.

Chuck Feeney a încheiat activitatea fundației sale pe 14 septembrie 2020, după ce nu a mai rămas nimic de donat. Feeney a păstrat pentru el doar un apartament simplu în San Francisco și a devenit exemplul viu al propriului îndemn: este mai bine să donezi în timpul vieții, decât să lași averea unei fundații care să o administreze după moarte.

Articolul precedentMotivele pentru care Iohannis consideră că modificarea legii privind educația sexuală în școli nu este constituțională / Sesizarea președintelui este discutată azi la CCR
Articolul următorChestionarul care îți va spune în două minute dacă trebuie sau nu să îți duci copilul la școală