Trump recunoaște în cele din urmă că a avut în vedere „eliminarea” lui Assad

Donald Trump a declarat marți că a avut în vedere „eliminarea” președintelui sirian Bashar al-Assad în 2017, dar că atunci șeful Pentagonului, Jim Mattis, s-a opus, remarcă care contrazice ceea ce a afirmat președintele american, potrivit AFP.

„Aș fi preferat să-l elimin. M-am asigurat că a fost planificat” după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit regimului lui Bashar al-Assad, a declarat Donald Trump pentru Fox News.

„Mattis nu a vrut să o facă. Mattis a fost un general supraevaluat și m-am despărțit de el”, a adăugat el.

În septembrie 2018, președintele american a afirmat dimpotrivă că nu a discutat niciodată cu șeful său de la Pentagon despre posibila asasinare a lui Bashar al-Assad.

„Nici măcar nu s-a discutat (…). Nici măcar nu a fost luată în considerare”, a spus Donald Trump.

El a fost chestionat în biroul oval cu privire la un pasaj din cartea „Frica: Trump în Casa Albă” de jurnalistul Bob Woodward, potrivit căruia președintele SUA l-a sunat pe Jim Mattis și i-a spus direct vrea să-l asasineze pe președintele sirian.

Jim Mattis anunțase pe 20 decembrie 2018 că își părăsește postul, criticând în special strategia diplomatică a lui Donald Trump după anunțul retragerii trupelor americane în Siria.

Articolul precedentLewis Hamilton ”a întrecut orice limită” cu tricoul controversat afișat în Italia
Articolul următorMai mulţi parlamentari PSD au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan pentru comiterea unor fapte de şantaj, trafic de influenţă şi luare de mită