Președintele Donald Trump a oferit un nou exemplu clar al refuzului său de a pune știința medicală înaintea politicii printr-un mare miting ținut în interior, duminică seară, care a fost o batjocură a distanțării fizice, în timp ce pandemia pe care a administrat-o greșit a luat pănă acum peste 194.000 de vieți americane, potrivit CNN.
Evenimentul din Nevada – cel de-al doilea miting al său în stat în tot atâtea zile – nu a riscat doar sănătatea celor prezenți, dintre care mii au fost înghesuiți în interiorul unei fabrici, sfidând interdicția statului privind adunările locale de 50 de persoane. sau mai mult. De asemenea, are potențialul de a se transforma într-un eveniment care s-ar putea răspândi, ceea ce ar putea însemna focare de Covid-19 în comunitatea mai largă.
Trump nu organizase un miting în interior de aproape trei luni, ultimul fiind la Tulsa, Oklahoma, după care orașul a văzut o creștere a cazurilor și mai mulți angajați din campanie, împreună cu agenți ai serviciului secret, au dat rezultate pozitive pentru virus.
Scenele zbuciumate ale evenimentului de interior au coincis cu filmări din primul weekend al jocurilor NFL care au mers înainte pe stadioane goale, reflectând cât de mult președintele, care ar putea fi de așteptat să dea un exemplu, este responsabil pentru cele mai periculoase încălcări ale sale recomandările guvernului asupra coronavirusului.
Brian Stelter de la CNN a raportat că rețelele de televiziune importante, inclusiv CNN, au decis să nu-și trimită echipajele și corespondenții la miting pentru propria lor siguranță. Nu este neobișnuit ca companiile media să ia măsuri pentru a-și proteja angajații în zonele de război din străinătate, dar astfel de măsuri de precauție sunt extrem de rare pe pământ american.
Aceeași scăpare de fapte incomode pentru a servi capriciile personale, obiectivele politice și teoriile conspirației lui Trump va fi probabil evidențiată din nou luni, atunci când președintele va vizita una dintre incendiile sălbatice occidentale în California, unde peste 3 milioane de acri au ars în acest an și 22 de persoane au murit de la mijlocul lunii august. Președintele insistă asupra faptului că incendiile sunt cauzate de gestionarea deficitară a pădurilor. Oamenii de știință susțin că incendiile au fost amplificate de schimbările climatice.