Tranzacția va fi în numerar și acțiuni și va fi anunțată, cel mai probabil, săptămâna viitoare, susține rfi.ro, citănd Reuters.
Compania multinațională americană Nvidia, fodată în 1993, este cunoscută pentru cipurile grafice din industria jocurilor video, dar are ramificații și în domeniile inteligenței artificială sau automobilelor autonome.
De partea cealaltă, britanicii de la ARM sunt unii dintre furnizorii de tehnologie pentru majoritatea telefoanelor mobile și tabletelor, însă produc și procesoare pentru calcuatoarele de bord ale mașinilor.
Cele două companii au mai colaborat în trecut, fiindcă ARM nu produce procesoare fizice, dar deține licența pentru construcția lor.
Deasemenea, Nvidia anunțase de anul trecut că va încerca o variantă pentru ca ca microprocesoarele sale să preia tehnologie ARM, pentru a pune bazele unor supercalculatoare.
Anunțul a fost primit cu entuziasm, dar și cu teamă în lumea IT, fiindcă asemenea sisteme pot fi folosite atât pentru perfecționarea previziunilor climatice, dar și pentru dezvotarea unor arme nucleare cu puteri fără precedent.
Amintim, până acum, cea mai mare achiziție realizată vreodată a fost cea a companiei japoneze SoftBank, care a cumpărat tot compania ARM, cu 32 de miliarde de dolari, în 2016.
Niponii vor avea, așadar, în doar 4 ani, un plus de peste 8 miliarde de dolari, printr-o singură tranzacție.