Mină prăbușită în RD Congo. Urmează două zile de „doliu și furie” în memoria celor peste 50 de victime

În Congo-peste 50 de mineri au murit după ce mina de aur în care lucrau s-a prăbușit în oraşul Kamituga din estul țării. Două zile de „doliu și furie” anunță autoritățile pentru omagierea victimelor și pentru a atrage atenția asupra condițiilor precare în care lucrează minerii – scrie dpa citată de Agerpres.

Localnicii au încercat să îi scoată pe mineri de sub dărâmături folosind unelete rudimentare. Autoritățile au transmis că „nu sunt șanse să existe supraviețuitori”. Ele au pus prăbușirea minei pe seama ploilor torențiale din ultimele zile care au făcut ca râul din apropiere să se reverse. Apa și noroiul au ajuns în puțul minier.

Kamituga a devenit oraş anul trecut, după ce activitatea din jurul minei de aur a crescut. Victimele erau mineri artizanali, mulţi dintre ei tineri săraci care lucrau cu un minim de echipament.

Jason Aruni, un reprezentant al minerilor din oraş, a comparat puţurile miniere pentru exploatarea aurului din Kamituga cu un „cimitir unde multe persoane sunt îngropate cu regularitate fără a exista nicio pedeapsă după aceea”.

Articolul precedentTurcia va efectua un exercițiu de tragere real în largul Ciprului, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni ale UE
Articolul următorAnisie: La momentul acesta 96,4% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar