Un piton a depus 7 ouă, deși nu a fost în preajma unui mascul de 30 de ani

Un piton regal a depus 7 oua la Grădina Zoologică din Saint Louise, SUA, deși nu a mai fost lângă un mascul de cel puțin 30 de ani, scrie CNN

Pitonul regal, care se află la grădina zoologică din 1961, a depus șapte ouă pe 23 iulie, a declarat Mark Wanner, directorul zoologic pentru herpetologie.

Îngrijitorii zoo observaseră în prealabil unele schimbări la șarpe, dar Wanner a spus că erau subtile.

Șarpele nu are nume, dar este identificat prin numărul 361003, potrivit grădinii zoologice. Se crede că are cel puțin 62 de ani.

Ea a depus un alt lot de ouă în 2009, dar niciunul dintre ouă nu a eclozat și nici nu există date despre faptul că ar fi fost în jurul unui mascul atunci.

Wanner a spus că ar fi putut fi cu un mascul pentru ultima oară la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, deoarece îngrijitorii obișnuiau să pună șerpii împreună în găleți în timp ce le curățau cuștile.

Warner a spus că au luat două dintre ouă pentru teste genetice în vederea determinării dacă ouăle s-au reprodus sexual sau asexual. Încă două ouă au murit, iar restul de trei sunt incubate. El a spus că speră să obțină rezultatele testelor înapoi în aproximativ o lună.

Wanner spune că ouăle sunt la jumătatea incubării.

Pitonii regali sunt originari din Africa centrală și occidentală și se pot reproduce asexual, ceea ce este cunoscut sub numele de partenogeneză facultativă, a spus grădina zoologică. Wanner spune că dragonii Komodo și alți șerpi și reptile se reproduc de asemenea asexuat.

Femelele pot să stocheze sperma pentru fertilizarea întârziată, dar Wanner a spus că cel mai îndelungat caz documentat pe care l-au descoperit a avut loc la șapte ani de la contact.

 

Articolul precedentUn român a inventat un nou cuvânt anticipând un nou mod de transport
Articolul următorO femeie slovenă și-a tăiat deliberat mâna pentru a primi banii pe asigurare, aproximativ 1 milion de euro