Bahrain este de acord să normalizeze relațiile cu Israelul

Bahrain s-a alăturat Emiratelor Arabe Unite în încheierea unui acord pentru normalizarea relațiilor cu Israelul, a declarat vineri președintele Donald Trump, o mișcare dramatică care vizează ameliorarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, potrivit The Jerusalem Post.

Trump a trimis pe Twitter știrea după ce a vorbit telefonic atât cu regelui Bahrainului, Hamad bin Isa Al Khalifa, cât și cu primul ministru israelian Benjamin Netanyahu, a spus Casa Albă.

Trump a mai scris pe Twitter: „Un alt pas istoric, astăzi! Cei doi MARI prieteni ai noștri, Israel și Regatul Bahrain sunt de acord cu un Acord de Pace – a doua țară arabă care a făcut pace cu Israelul în 30 de zile!”

„Această este o etapă istorică pentru continuarea păcii în Orientul Mijlociu”, au declarat Statele Unite, Bahrain și Israel într-o declarație comună.

„Deschiderea dialogului direct și a legăturilor dintre aceste două societăți dinamice și economiile avansate va continua transformarea pozitivă a Orientului Mijlociu și va crește stabilitatea, securitatea și prosperitatea în regiune”, a spus acesta.

Netanyahu spune că acordul marchează o „nouă eră a păcii”.

Articolul precedentNicuşor Dan: Companiile municipale sunt anti-piaţă; ele pot fi desfiinţate în jumătate de an
Articolul următorJumătate dintre bătrânii decedați în azilele din Belgia puteau fi salvați