Scumpiri în luna august pentru biletele de avion, țigări și fasolea boabe

Biletele de avion, țigările și fasolea boabe s-au scumpit cel mai mult luna trecută, față de iulie. Pe de altă parte, cartofii, combustibilii și serviciile de telefonie s-au ieftinit în luna august- potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică

Prețurile la biletele de avion au crescut cu aproape 10% în august 2020, față de iulie, și cu peste 28,64% față de sfârșitul anului trecut. Și tutunul și țigările s-au scumpit cu 0,36 % luna trecută și cu aproape 7% comparativ cu decembrie 2019. Cât despre fasolea boabe, prețul acesteia s-a mărit cu puțin două procente spre deosebire de luna iulie și cu 15,2 % față de luna decembrie. Comparativ cu luna decembrie, în luna august a acestui an cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete, cu 15,76%.

Au fost însă și ieftiniri. Prețul cartofilor s-a micșorat în august cu peste 6 procente și jumătate comparativ cu iulie și cu aproape 7% față de finalul anului trecut. La fel și combustibilii pentru care am plătit luna trecută mai puțin cu 0,21% comparativ cu iulie, iar raportat la decembrie 2019 preţul acestora este mai mic cu 8,39%.

Serviciile de telefonie s-au ieftinit în august cu 0,03% faţă de iulie, dar au crescut cu 0,58% faţă de luna decembrie.

Articolul precedentIohannis a promulgat legea prin care localnicii zolnelor poluate se pot pensiona anticipat
Articolul următorOLAF: România-cele mai multe dosare de fraudă cu fonduri europene în 2019