Episcopul Hușilor, diagnosticat cu noul coronavirus

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta este internat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, au declarat reprezentanții instituției pentru Agerpres

Prelatul a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, în după-amiaza zilei de luni, în ajunul Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, Episcopul Huşilor a săvârşit slujba Vecerniei Mari şi a Litiei în Parohia Bârzeşti, Protopopiatul Vaslui.

Încă de la debutul pandemiei COVID-19, Ignatie a iniţiat mai multe campanii de strângere de fonduri şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Vaslui.

De asemenea, la acel moment, ierarhul a îndemnat oamenii să respecte recomandările primite de la medici, dar şi să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi.

Episcopul Huşilor a precizat, totodată, în contextul crizei generate de răspândirea coronavirusului, că „ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent şi conştient biserica din inimile noastre”. El a adăugat și că „din fericire, ‘epidemiologia’ nu va distruge Ortodoxia”.

Articolul precedentVIDEO Gest disperat al agricultorilor din Dobrogea: ”Vrem apă”, mesaj gigantic realizat pe ogorul distrus
Articolul următorSecretarul de Stat SUA Mike Pompeo susține că otrăvirea lui Navalny este, probabil, opera rușilor