Iohannis, despre campania electorală: Campionul populismului fără acoperire este PSD

Klaus Iohannis a vorbit miercuri seara despre începutul campaniei electorale și a făcut apel la decență politică, acuzând PSD de populism fără acoperire.

„Campania electorală a început deja și chiar dacă este una atipică, partidele și candidații își pot prezenta public proiectele lor. Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. Campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, PSD. Fac un apel la decență politică. Crearea de false așteptări imposibil de susținut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care își dovedesc eficiența sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor”, a declarat președintele Iohannis.

Acesta a subliniat că au fost luate măsurile necesare care ar permite desfășurarea alegerilor în condiții de siguranță.

„Au fost luate măsuri care permit desfășurarea alegerilor astfel încât cetățenii care vin la vot să fie protejați. Alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul și lipsa de legitimitate a aleșilor care și-au finalizat de luni bune mandatul acordat de cetățeni dăunează atât comunității locale, cât și democrației noastre în ansamblu”, a mai adăugat șeful statului.

La final, acesta a îndemnat românii să se informeze și să aleagă și voteze pe cei care le-au câștigat încrederea.

Articolul precedentKlaus Iohannis, către părinți: Vă încurajez să trimiteți copiii la școală și să le explicați că va fi diferită
Articolul următorCFR anunță că linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni este finalizată în proporție de 97%