AstraZeneca suspendă testarea pe oameni a noului său vaccin, după ce un pacient a manifestat reacții adverse

Compania britanică AstraZeneca a suspendat testarea pe oameni a noului său vaccin, după ce unul dintre pacienții care a primit vaccinul s-a îmbolnăvit inexplicabil de mielită transversă, conform Reuters.

Testele din Marea Britanie au început în luna mai și au adunat peste 12.000 de participanți. Dintre aceștia, în cazul unuia a apărut în mod inexplicabil mielita transversă, o afecțiune autoimună inflamatorie care afectează coloana vertebrală și este de multe ori cauzată de infecții virale.

Compania a suspendat testele până când cazul va fi investigat, pentru a se stabili dacă există sau nu vreo legătura între vaccin și apariția bolii. Un cercetător al companiei germane Leukocare, care lucrează la un vaccin similar, a declarat că astfel de situații sunt uzuale în cazul testării vaccinurilor:

„Când inoculezi 20.000 de oameni, este clar ca la un moment dat vor apărea efecte adverse grave. Imediat ce se demonstrează clar că acestea nu au legătură cu vaccinul, testele continuă”, a declarat Michael Scholl.

Miza continuării testelor pentru acest vaccin este mare, întrucât AstraZeneca a semnat deja un acord pentru a pune pe piața mondială trei milioane de doze de vaccin, odată ce acesta va fi considerat sigur.

Articolul precedentFostul șef al Transelectrica, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de inginer
Articolul următorSălaj: 80 de ani de la masacrele horthyste / Comemorare a martirilor de la Treznea