Papa Francisc a acceptat demisia unui episcop din SUA acuzat de abuz sexual

Papa Francisc a acceptat demisia unui episcop american care a fost acuzat de abuz sexual în 1980. Prelatul tocmai fusese numit în funcție de Sfântul Părinte la Duluth ( Minnesota, Statele Unite)- relatează AFP.

„Sfântul Părinte a acceptat demisia prezentată de episcopul de Duluth, Mons. Michel Mulloy”, a anunțat luni Sfântul Scaun, fără a da explicații.

Deși prelatul a fost numit, acesta nu apucat să mai ajungă la Duluth, unde trebuia să preia funcția de episcop pe 1 octombrie.

Dieceza din Dakota de Sud a explicat faptul că abia la începutul lunii august a luat la cunoștință presupusele abuzuri comise de Mulloy la începutul anilor 1980. A fost anunțată și poliția iar prelatului i s-a cerut să nu mai profeseze. Dieceza a început apoi o anchetă independentă.

Membrii săi au concluzionat că „urmărirea penală îndeplinea criteriile dreptului canonic pentru a da naștere unei anchete ulterioare”.

Episcopul Mulloy a primit apoi un rezumat al acuzațiilor formulate împotriva sa și și-a prezentat demisia, se adaugă în declarație.

Articolul precedent20 de ani de la asasinarea lui Virgil Săhleanu, liderul salariaților de la Tepro Iași
Articolul următorFC Viitorul anunță că președintele Gheorghe Popescu are COVID-19