Cum se contrazic Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București pe începerea școlii în Capitală
Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București par să nu cadă de acord în ceea ce privește scenariile pentru începerea școlilor. La câteva ore după ce Ministerul Educației a transmis că sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul galben, iar restul orașului în scenariul verde, Inspectoratul Școlar București a anunțat că toate școlile din capitală se încadrează în scenariul hibrid (galben) care presupune ca doar preșcolarii, cei din învățământul primar și din clasele a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală. Restul elevilor urmând să vină în clasă  prin rotație și să facă și cursuri online.
DSP București a anunțat luni că rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.
„Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2”, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București, printr-un comunicat de presă.
Până marți, Consiliile de Adminstraţie ale școlilor vor transmite ISMB și DSP propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală. Acestea vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10 septembrie, anunță ISMB.
Anunțul vine la câteva ore de la informarea Ministerului Sănătății potrivit căreia doar sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul hibrid. Conform analizei epidemiologice transmise de Ministerul Sănătății, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.
Cele trei scenarii:
  • Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Articolul precedentNoi reguli pentru a obține viza de flotant
Articolul următorAlianța USR PLUS a lansat un portal informativ pentru monitorizarea situației în Educație