O companie a început deja producția a 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid la comanda guvernului britanic

AstraZeneca a început deja producerea a 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid la cererea guvernului britanic, care este dezvoltat în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Oxford, informează The Guardian.

Vaccinul nu a fost încă aprobat și este în faza de testare în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud.

Cu toate acestea,profesorul Andrew Pollard, cel însărcinat cu conducerea grupului de vaccin Oxford, declara luna trecută că datele deja colectate pe parcursul testelor clinice ar putea fi suficiente pentru a cere omologarea.

Vaccinul a fost dezvoltat prin intermediul unui virus provenind de la cimpanzei. Cercetătorii îl numesc ”vaccinul vector” și conține codul genetic al proteinelor identificate în noul coronavirus. Se speră ca acesta să declanșeze în organism o reacție imună puternică.

Ministrul sănătății, Matt Hancock, a declarat pentru LBC că producția potențialului vaccin a început, înainte de orice fel de aprobare.

„Am contractat deja 30 de milioane de doze de la AstraZeneca, de fapt ei au început deja fabricarea acestora, înainte de omologare, astfel încât, dacă avizul vine pe parcurs, fapt imposibil de garantat, să fim deja gata să îi dăm drumul”, susține ministrul.

„În cel mai bun scenariu, acest lucru s-ar putea întâmpla în acest an, însă eu cred mai curând că se va întâmpla în primele luni ale anului viitor”, a adăugat acesta.

Totuși, am achiziționat în avans și alte potențiale vaccinuri de la alți producători internaționali”, a conchis oficialul britanic.

Articolul precedentDupă descoperirea odioasă din Germania unde 5 copii au fost găsiți morți, autoritățile consideră că mama acestora este principal suspect
Articolul următorCum va începe școala în București. Ministerul Educației a propus scenarii diferite pentru sectoarele Capitalei.