Schimbări „în top”: India depășește Brazilia și devine a doua cea mai afectată țară de noul coronavirus

India „a reușit” să depășească Brazilia și a devenit a doua țară din lume după numărul de infectări cu noul coronavirus. La această devansare a contribuit și recordul depășit de India în ziua precedentă, țara înregistrând nu mai puțin de 90.000 de cazuri de coronavirus în doar 24 de ore, potrivit The Guardian

Duminică, India a raportat 90.802 de noi infectări cu noul coroanavirus și 1.016 decese. Cel mai afectat stat continuă să fie Maharashtra, al doilea stat al Indiei, cu capitala Mumbai. Statul are aproximativ un sfert din totalul infectărilor din India, duminică înregistrând 23.350 de noi cazuri.

În capitala New Delhi, metroul s-a redeschis, chiar dacă orașul înregistrează un număr mare de cazuri. Serviciul de transporturi a fost închis timp de 5 luni.

Și în Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh, metroul a fost redeschis după 5 luni de pauză.

Economia Indiei a fost devastată de pandemie, economia ei contractându-se cu 24% în cele trei luni până în iunie, comparat cu aceleași date de anul trecut.

Brazilia este pe locul al treilea cu  4.13 milioane de cazuri, în timp ce SUA rămâne lider cu 6.27 milioane de cazuri.

 

Articolul precedentUn bărbat vinde sticlele de whisky de colecție primite de la tatăl său pentru a-și cumpăra o locuință
Articolul următorMercurul din termometrele Los Angeles-ului a atins un nou record: 49 de grade Celsius