Mii de americani au primit pachete cu semințe misterioase, majoritatea din China

Amazon spune că a interzis vânzările externe de semințe în SUA după ce mii de americani au primit pachete de semințe nesolicitate prin poștă, majoritatea din China.

Gigantul cu amănuntul online a declarat pentru BBC că acum va permite vânzarea de semințe doar de către vânzătorii din SUA.

Oficialii americani au declarat că grădinarii nu ar trebui să planteze semințe de origine necunoscută.

Se crede că pachetele fac parte dintr-o înșelătorie globală pentru a obține recenzii pozitive pentru site-urile de vânzare online.

Noile linii directoare ale Amazonului, în vigoare începând cu 3 septembrie, interzic și vânzarea de semințe în America de către nerezidenți. Acesta a adăugat că vânzătorii pot fi interziși dacă nu respectă noile linii directoare.

 Retailerul nu a confirmat dacă interdicția se va extinde și în alte țări.

Pachetele de semințe nesolicitate sunt raportate și în alte țări, inclusiv în Marea Britanie. Luna trecută, autoritățile scoțiene au sfătuit oamenii să nu manipuleze semințele, de teamă că nu ar putea deteriora ecosistemele locale.

Într-o actualizare din 11 august, Departamentul Agriculturii SUA (USDA) a declarat că experții care analizează semințele au găsit câteva probleme cu ele și că China sprijină investigațiile.

Dar USDA a avertizat oamenii împotriva plantării semințelor, spunând că ar putea fi specii non-native sau să poarte dăunători și boli.

Așa-numitele escrocherii „periate” implică vânzătorii care trimit articole de valoare mică, cum ar fi semințe sau inele. Fiecare „vânzare” falsă generează apoi o recenzie online care pare să sporească legitimitatea vânzătorului.

Știrile despre schimbarea politicii au fost raportate pentru prima dată de Wall Street Journal.

Cel puțin 14 specii de plante au fost identificate printre pachetele misterioase, inclusiv mentă, lavandă și trandafiri.

Articolul precedentBilanț coronavirus 6 septembrie: 1.150 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Articolul următorVIDEO Fată de 13 ani, bătută cu sălbăticie de alte minore în Târgu Jiu