Armata libaneză a găsit o cantitate aproape dublă de nitrat de amoniu, depozitată în condiții de nesiguranță lângă portul Beirut

Încă 4,35 tone de nitrat de amoniu au fost găsite în apropiere de intrarea în portului Beirut, locul exploziei uriașe de luna trecută, anunță armata libaneză, citată de Reuters.

Inginerii armatei „se ocupă de asta”, potrivit unei declarații a armatei  citată de agenția națională de presă. Cele patru tone de substanță au fost găsite lângă intrarea numărul nouă în port.

Explozia catastrofală din 4 august din Beirut care a omorât 190 de oameni  a fost provocată de o cantitate de 2,75 tone de nitrat de amoniu depozitat în condiții nesigure. Șocul a distrus cartiere întregi și a rănit 6.000 de persoane.

Guvernul Libanului și-a dat demisia ca urmare a furiei stârnite printre oameni, în condițiile în care Libanul suferea deja din cauza crizei economice. Oamenii sunt în continuare îngrijorați că astfel de substanțe sunt stocate în condiții nesigure și în alte părți din țară.

Articolul precedentVirgil Popescu, despre legea care interzice vânzarea participaţiilor deţinute de stat la companii: Trebuie modificată
Articolul următorIl Messaggero: Quercitina, molecula naturală care ucide coronavirusul