Guvernul a decis: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Guvernul a decis ca dala alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie, a anunțat la finalul ședinței de Guvern purtătorul de cuvânt Ionel Dancă.

„Așa cum premierul Ludovic Orban a anunțat în deschiderea ședinței de guvern, au fost propuse hotărârile de guvern inițiate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2020, respectiv, data de 6 decembrie 2020”, a spus Dancă.

Prim-ministrul susține că data de 6 decembrie este singura care ar respecta toate prevederile constituționale privind organizarea alegerilor parlamentare: hotărârea datei cu minim 90 de zile în avans, încheierea mandatului actualului Parlament pe data de 21 decembrie și faptul că președintele este obligat prin constituție să convoace Parlamentul ales în maxim 20 de zile din momentul alegerilor.

„Coroborând toate aceste prevederi, rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Articolul precedentRenault își va reorganiza activitatea în jurul a patru mărci, printre care și Dacia
Articolul următorTrupele militare americane încep mai repede exercițiile din Lituania, în timp ce protestele continuă în Belarus