British Museum achiziționează peste 100 de desene ale celebrului artist japonez Hokusai

British Museum a reușit să cumpere 103 lucrări ale celebrului desenator japonez Hokusai, inclusiv lucrarea „Valul”, celebră în toată lumea. Lucrările erau considerate pierdute: nu au mai fost văzute de la momentul unei licitații organizate în 1948, până când au reapărut anul trecut la Paris, conform AFP, citat de Agerpres.

Desenele cumpărate de British Museum sunt ilustrații alb-negru, pe care acesta le-a făcut la vâsta de 70 de ani, pentru o carte ce a rămas nepublicată. Muzeul găzduiește deja una dintre cele mai importante colecții de lucrări ale artistului, iar cele nou cumpărate reprezintă o raritate, fiind făcute într-o perioadă în care artistul nu a creat foarte mult.

Hokusai este pseudonimul unuia dintre cei mai bine cunoscuți ilustratori japonezi, celebrul pentru desenele sale care abordează o mare varietate de teme: de la compoziții inspirate din natură, la scene din viața de zi cu zi. În timpul celor ani de viață (1760-1849), a creat ilustrații pentru care astăzi este celebru în toată lumea, cum este binecunoscuta lucrare „Marele val de la Kanagawa”.

Desenele vor putea fi văzute pe site-ul muzeului și vor fi expuse în cadrul unei expoziții viitoare dedicate artistului, la care publicul va avea acces liber.

Articolul precedentNetflix nu poate lansa serialul „Bad Boys Billionaires – India” din cauza deciziei unei instanțe din India
Articolul următorRenault își va reorganiza activitatea în jurul a patru mărci, printre care și Dacia