Grecia: PIB-ul a scăzut cu 14% în al doilea trimestru al anului, cea mai mare scădere din ultimii 25 de ani

PIB-ul Greciei a scăzut cu 14% între lunile Aprilie și Iunie, aceasta fiind cea mai mare scădere trimestrială din ultimii 25 de ani și una care ar putea submina eforturile de redresare economică ai ultimilor 10 ani, transmite Reuters.

Scăderea record a confirmat predicțiile făcute de economiști, care se așteptau la scăderi ale PIB-ului în al doilea și al treilea trimestru, cauzate de carantina impusă de autorități în luna martie și de restricțiile care au afectat turismul, sectorul economic de la baza economiei Greciei, de-a lungul lunilor de pandemie.

În perioada crizei din anii 2010-2018, Produsul Intern Brut al Greciei a scăzut cu un sfert. Cu toate acestea, în cel mai prost trimestru pe care Grecia l-a înregistrat în timpul crizei, primele trei luni ale lui 209, scăderea a fost de doar 4.7%, conform Oficiului Național de statistică al Greciei, o scădere modestă prin comparație cu cea înregistrată acum. Economiștii prevăd că până la sfârșitul anului 2020, economia Greciei se va contracta cu 10%.

Articolul precedentVictorie împotriva unei companii imobiliare: instanța a hotărât demolarea unui bloc construit pe spațiu verde, prea aproape de blocurile vecine
Articolul următorNetflix nu poate lansa serialul „Bad Boys Billionaires – India” din cauza deciziei unei instanțe din India