SUA: Oficialii din sectorul sănătății pregătesc distribuirea vaccinului COVID la sfârșit de octombrie

Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a cerut oficialilor din sectorul public al sănătății să fie pregătiți pentru distribuirea unui potențial vaccin anti-Covid destinat, în primă fază, grupelor de risc, până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie, potrivit unui document citat de Reuters.

Accelerarea procesului de dezvoltare și distribuire a vaccinului este influențată de faptul că Donald Trump este în cursă pentru un nou mandat de președinte, pe care l-ar putea obține în urma alegerilor din 3 noiembrie.

Epidemiologul Anthony Fauci declara recent că, având în vedere numărul mare al voluntarilor care s-au înscris în programele de testare a vaccinului, ar putea fi suficiente date despre eficacitatea acestuia abia în noiembrie sau decembrie.

Vizate vor fi grupurile cele mai expuse, inclusiv lucrătorii din domeniul medical, lucrătorii dar și pacienții din casele de bătrâni sau personalul din domeniul apărării. Aceste grupuri vor primi vaccinul gratis.

CDC a contactat deja oficialii din toate cele 50 de state și din cinci mari orașe pentru a-i informa în legătură cu calendarul acțiunii.

SUA sunt în continuare pe primul loc în privința cazurilor de infecții cu noul coronavirus, în timp ce peste 180.000 de americani au murit din această cauză.

 

 

Articolul precedentVIDEO O ucraineancă a ieșit pe aripa avion în se afla pentru „a lua aer curat”
Articolul următorConsilier în Ministerul Educației: 5.000 de clădiri școlare din cele 22.000 nu au acces la internet