Zeci de români dorm pe cartoane pe Park Lane, o exclusivistă arteră londoneză

Zeci de oameni sunt văzuți dormind pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra, pe fondul îngrijorărilor legate de o creștere a numărului persoanelor fără adăpost, scrie Daily Mail.

Peste douăzeci de bărbați și femei din Europa de Est au pus aseară paturi improvizate din carton și saltele în fața showroom-urilor de mașini de lux de pe Park Lane, la câțiva metri de un șir de hoteluri de cinci stele.

Un comerciant care a cerut să rămână anonim a spus că grupul este „în mare parte din România” și apare în jurul orei 20:30 în fiecare seară. Deși spune că sunt pașnici, riveranul afirmă că este îngrijorat de mărimea acestui grup.

Această scenă dezolantă petrecută pe străzile Londrei este doar vârful icebergului. Mai multe organizaţii de caritate atrag atenţia că în ultima perioadă sute de persoane vulnerabile nu mai au adăpost, după ce au fost evacuate din hotelurile în care au locuit de la începutul pandemiei.

Aproape 15,000 de persoane fără adăpost au fost găzduite în hoteluri ori alte tipuri de locuinţe de la începutul restricţiilor în Marea Britanie, guvernul finanţând programele de găzduire derulate de autorităţile locale.

Săptămâna trecută, organizaţiile de caritate au avertizat că Marea Britanie este pândită de o criză a locuirii. Problema costurilor ridicate de locuire în multe zone ale Marii Britanii a fost exacerbată de efectele economice ale pandemiei, iar şomajul în creştere, precum şi ridicarea unei interdiciţii a evacuărilor aflată în vigoare în ultimele luni va duce la o creştere serioasă a numărului de persoane fără adăpost.

”Având în vedere numărul tot mai ridicat de concedieri şi ridicarea interdicţiei evacuărilor, următoarele luni vor vedea cel mai probabil o criză devastatoare dacă guvernul nu va interveni. Unele persoane se vor confrunta chiar şi cu posibilitatea de a dormi pe stradă”, a declarat Shelley Neate, directorul unei organizaţii de caritate.

Articolul precedentÎncepând de astăzi, alocațiile cresc cu 20% / Câți bani primesc copiii de la 1 septembrie
Articolul următorChina amenință India cu un atac armat în regiunea Ladakh, daca aceasta „vrea să se angajeze într-o competiție”