Ministrul Culturii: actorii nu vor purta măști în timpul spectacolelor

Teatrele se redeschid începând de astăzi, însă numai cu respectarea unor reguli stricte cu privire la ocuparea sălilor, numărul de spectatori permis și respectare distanțării sociale. Documentul care cuprinde toate normele nu a fost încă publicat, dar Ministrul Culturii a oferit câteva precizări în avans.

Într-un interviu acordat Digi24, Ministrul Culturii a precizat faptul că se va păstra un scaun liber între spectatori, pentru a asigura distanțarea acestora. Excepție se face în cazul minorilor cu vârsta sub 12 ani, care nu trebuie separați de însoțitor. Un adult nu poate însoți mai mult de doi copii la un spectacol. Limita de ocupare de 50% a sălilor de spectacol nu poate fi depășită sub nicio formă.

De asemenea, Ministrul Culturii a declarat că artiștilor nu le va fi cerut să poarte mască, deoarece „actul artistic ar fi afectat”.

Ordinul comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății este la această oră încă în proces de a fi elaborat. Potrivit prevederilor deja hotărâte de Guvern, activitățile culturale din teatre și cinematografe pot fi reluate doar dacă numărul cazurilor de coronavirus din localitatea în care se află nu depășește rata de 1,5/1000 de locuitori.

Articolul precedentCe mită primea zilnic șeful Poliției Eforie pentru a lăsa vânzătorii ambulanți să vândă pe plajă
Articolul următorÎncepând de astăzi, alocațiile cresc cu 20% / Câți bani primesc copiii de la 1 septembrie