UEFA: echipele pot pierde meciuri din cauza COVID-19 / Ce variante au echipele și oficialii intrați în carantină?

UEFA confirmă că echipele care nu pot juca din cauza îmbolnăvirii unor jucători pot pierde meciurile din Liga Națiunilor, sau rezultatul acestora se va stabili prin tragere la sorți, dacă niciuna dintre echipe nu este vinovată pentru anularea meciurilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În cazul în care jucătorii unei echipe se îmbolnăvesc, echipa poate intra pe teren dacă are cel puțin 13 jucători care nu se află în carantină, printre care trebuie să existe un portar. Dacă jucătorii nu sunt disponibili, comisia de disciplină a UEFA va hotărî dacă echipa poate fi considerată responsabilă pentru nedisputarea jocului, caz în care va pierde meciul.

Dacă ambele echipe sau niciuna dintre ele nu este vinovată pentru anularea meciului, atunci câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

Dacă un arbitru desemnat este testa pozitiv, meciul poate fi jucat cu arbitri car nu vor fi neutri.

În eventualitatea în care oficial este testat pozitiv, acesta poate desemna în mod excepțional un înlocuitor care să fie de aceeași naționalitate cu una dintre echipe și care se poate afla sau nu pe lista UEFA.

Naționala României va juca în Liga Națiunilor pe 4 septembrie împotriva Irlandei de Nord, la București, și pe 7 septembrie împotriva Austriei, la Klagenfurt.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 1.053 de noi cazuri, 60 de morți și 522 internați la terapie intensivă
Articolul următorTablete promise nu vor ajunge la elevi înainte de începerea anului școlar / Monica Anisie cere demiterea președintei ONAC