Nelu Tătaru: Părinții nu vor mai completa declarația pe propria răspundere pentru a trimite copilul la școală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se renunță la declarația pe propria răspundere pe care ar fi trebuit ca părinții să o completeze înainte de a-și trimite copilul la școală în acest semestru, conform Agerpres.

Într-o conferință de presă susținută împreună cu Ministrul Educației, Nelu Tătaru a explicat că se renunță la declarația pe propria răspundere completată de părinți. În schimb, elevii vor fi constant observați de personalul școlii, și eventual trecuți prin triaj epidemiologic făcut de un cadru medical al școlii, dacă starea lor de sănătate ridică suspiciuni.

În fiecare școală trebuie să existe o zonă de izolare, în care elevul să poată sta în cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19, până la evaluarea medicală. „Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui”, a mai menționat Nelu Tătaru.

Articolul precedentCOVID-19 îmbolnăvește mediul înconjurător: râul Cisadane din Indonezia este poluat cu zeci de tone de deșeuri medicale
Articolul următorSemnal de alarmă tras de USR: Liberalii duc România cu 20 de ani în urmă prin modificarea Legii privind liberul acces la informațiile de interes public