Joe Biden este mai popular în rândul militarilor american decât Donald Trump (sondaj)

Joe Biden este mai popular în rândul militarilor americani decât Donald Trump, arată un sondaj publicat luni și preluat de AFP și Agerpres. Doar 37,4% din militarii activi ar vota cu Donald Trump, în timp ce voturile a 43,1% s-ar îndrepta spre Joe Biden.

Sondajul realizat de Military Times în parteneriat cu Institutul Universității Syracuse mai arată și că aproape jumătate dintre soldați au o părere defavorabilă despre Trump, iar 42% îl dezabrobă ferm. Doar 38% au o părere bună despre actualul președinte al Statelor Unite.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.018 persoane, înainte de convențiile naționale republicane și democrate care au avut de curând. Față de decembrie 2019, cota de popularitate a lui Donald Trump a scăzut de la 42% la 37,4%. Însă sondajul nu este relevant pentru întreaga armată, deoarece a fost cerută opinia mai multor ofițeri de carieră decât soldați tineri.

Donald Trump susține că are sprijinul armatei americane datorită, printre altele, alocării unei mari părți a fondurilor Pentagonului către aceasta. Însă de-a lungul mandatului său au apărut multe dezacorduri între șefii Departamentului Apărării și demisii ai unor oficiali de top.

Articolul precedentIsrael și gruparea palestiniană Hamas vor încheia un acord pentru încetare schimbului de focuri din Fâșia Gaza
Articolul următorRezevația transfrontalieră Delta Dunării va deveni trilaterală: Republica Moldova a primit acordul UNESCO pentru a se alătura rezervației