PSD renunță la moțiunea de cenzură / Alfred Simonis: nu găsesc oportun ca această moțiune să fie discutată în altă sesiune

Moțiunea de cenzură propusă de PSD, care nu a putut fi votată astăzi din cauza lipsei de cvorum, nu va fi dezbătută într-o altă sesiune, după cum declară Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, citat de Agerpres.

Simonis a explicat că deoarece moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară care se încheie astăzi, reluarea ședinței în noua sesiune parlamentară ce începe de la data de 1 septembrie ar fi neconstituțională. Practic, este neconstituțional ca o moțiune depusă în sesiune extraordinară să fie dezbătută și votată într-o sesiune ordinară.

Liderul deputaților PSD a mai declarat că partidul său se baza pe voturile UDMR pentru a adopta moțiunea, însă parlamentarii UDMR au lipsit de la vot, susține acesta.

„Evident, ne-am bazat pe sprijinul UDMR, am sperat că UDMR nu va susţine şi el acest Guvern Orban, având în vedere tratamentul la care a fost supus atât UDMR, cât şi comunitatea maghiară din România de către preşedintele României şi de către Guvernul Orban.”, a declarat Alfred Simonis.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nu a putut fi votată astăzi din cauza lipsei de cvorum: doar 226 de parlamentari au fost prezenți în plen, din 233 necesari.

Articolul precedentRestaurantele se redeschid începând de marți: triaj epidemiologic și fără consum la bar
Articolul următorGâlma zilei: Ciolacu vorbește de „sexiune extraordinară”