Rusia continuă să expulzeze diplomați ai altor țări ca „măsură de reciprocitate”

Alți trei diplomați străini vor fi expulzați din Rusia ca „măsură de reciprocitate”. Moscova a anunțat luni expulzarea a trei diplomați slovaci, după ce vineri a hotărât expulzarea unuia dintre „cei mai înalţi diplomaţi ai ambasadei Norvegiei”, conform AFP, citat de Agerpres.

Expulzările vin pe fondul tensiunilor ruso-europene, ca replică la expulzarea unor diplomați ruși din țările vizate: trei diplomați ruși au fost expulzați din Slovacia pentru o „crimă gravă”, fiind posibil ca incidentul invocat să fie asasinarea de anul trecut a unui rebel cecen într-un parc din Berlin. Vineri, un diplomat norvegian a fost expulzat din Rusia, după ce Norvegia a luat aceeași decizie în cazul unui diplomat rus implicat într-un caz de spionaj industrial.

Acum o săptămână, Moscova a hotărât expulzarea unui diplomat austriac, ca replică la gestul identic făcut de guvernul de la Viena în cazul unui diplomat rus acuzat de spionaj industrial. În luna iunie, Rusia a răspuns expulzării din Cehia a doi diplomați ruși cu alungarea a doi diplomați cehi de pe teritoriul său.

Articolul precedentMoțiunea de cenzură: calcule și răsturnări de situație
Articolul următorDr. Vanessa Youness: „Veninul de albine poate avea efecte extraordinare asupra însănătoșirii organismului”