Bărbatul iranian care și-a omorât fiica „din onoare” a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Bărbatul iranian care a tăiat gâtul fiicei sale în timp ce aceasta dormea a fost condamnat la nouă ani de închisoare, transmite The Telegraph. Mama fetei ar fi vrut ca soțul său să fie condamnat la moarte.

Așa-zisul omor „pentru onoare” al Rominei Ashrafi, în vârstă de 14 ani, a stârnit furie în Iran și în întreaga lume, care condamnă „violența instituționalizată” practicată în republica islamică.

Fata a fost omorâtă în casa familiei sale din satul Talesh din partea nordică a provinciei Gilan. Mama fetei nu își dorește ca soțul să se întoarcă acasă, deoarece se teme pentru viața sa și a celorlați membri ai familiei.

Instanța a hotărât însă că legea „ochi pentru ochi”

Romina a fugit de acasă după ce tatăl său nu și-a dat acordul ca aceasta să se căsătorească cu un bărbat în vârstă de 35 de ani. După ce a fost găsită și reținută de autorități, acestea au trimis-o acasă, în ciuda faptului că fata a mărturisit unui judecător că se teme pentru viața ei dacă trebuie să se întoarcă acasă.

Tatăl său a omorât-o „din onoare”, deoarece a considerat că fapta fiicei sale dezonorează familia.

Bărbatul cu care dorea să se căsătorească a fost condamnat la doi ani de închisoare, fără ca acuzația să fie specificată. Vârsta minimă din punct de vedere legal la care o fată se poate căsători în Iran este de 13 ani.

Articolul precedentSpania aprobă testarea pe oameni a unui vaccin împotriva COVID-19
Articolul următorTunelul de flori din Japonia care înflorește doar câteva zile pe an