Hallelujah: cântecul lui Leonard Cohen a fost folosit la evenimentele politice ale lui Donald Trump, fără acordul fundației artistului

Cântecele regretatului muzician Leonard Cohen au fost folosite la mitingurile politice ale președintelui Donald Trump fără acordul fundației care administrează drepturile de autor pentru acestea, notează DPA, citat de Ziare.com.

O reintrepretare a cântecului „Hallelujah”, una dintre cele mai cunoscute compoziții ale lui Leonard Cohen, a fost difuzat în timpul festivității în care Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea sa pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Cântecul a fost folosit în ciuda faptului că reprezentanții grupului Sony/ATV Publishing au refuzat în mod expres cererea făcută de Partidul Republican de a utiliza cântecul în timpul Convenției Naționale a Republicanilor.

De asemenea, avocata Fundației Cohen a anunțat că va începe un proces împotriva celor care au încercat „să politizeze și să exploateze într-o astfel de manieră sfruntată unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen”.

Și alți muzicieni precum Elton John, Ozzy Osbourne, Adele sau membrii trupei The Rolling Stones l-au criticat pe Donald Trump pentru folosirea unor cântece din repertoriul lor la evenimente politice, fără ca aceștia să fie înștiințați sau să își dea acordul.

Articolul precedentEste mai ieftin să călătorești cu avionul decât cu CFR pe ruta Iași-București / Prețul unui bilet de tren, dublu față de prețul unui bilet de avion
Articolul următorCOVID-19: un studiu demontrează că virusul rămâne pentru mai mult timp în corpul copiilor și poate fi transmis chiar și după ce nu mai există simptome