Belarus: mai mulți jurnaliști internaționali au fost lăsați fără acreditare la decizia autorităților

Mai mulți jurnaliști care scriau pentru publicații internaționale cum ar fi BBC sau Radio Liberty au fost lăsați sâmbătă fără acreditare de către autoritățile din Belarus, transmite Agerpres.

Decizia autorităților vine în ajunul unei noi mari manifestații pregătite de opoziție pentru a protesta pentru a treia săptămână împotriva rezultatului alegerilor din 9 august, câștigat în mod netransparent de Aleksandr Lukașenko.

Retragerea acreditărilor a fost făcută pe baza unei recomandări a Comisiei Interministeriale de Luptă Împotriva Extremismului și Terorismului, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației belaruse, Anatoli Glaz.

Numărul jurnaliștilor cărora le-a fost retrasă acreditarea nu este cunoscut. Până acum, mai mulți jurnaliști din Belarus au fost supuși presiunilor și reținuți pentru scurte perioade de timp.

Mii de protestatari se pregătesc de o nouă acțiune de amploare împotriva lui Aleksandr Lukașenko, care și-a asigurat prin alegerile din 9 august un nou mandat de președinte. Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatul alegerilor, pe care le consideră a fi fraudate.

 

Articolul precedentIndustria balneară și de SPA din România este în colaps: aproape 60% dintre companii vor da faliment în acest an (OPTBR)
Articolul următorSuedia: mai multe persoane au fost reținute în urma unor incidente anti-musulmane petrecute în orașul Malmö