Industria balneară și de SPA din România este în colaps: aproape 60% dintre companii vor da faliment în acest an (OPTBR)

Aproape 60% dintre companiile din industria balneară și de SPA a României vor da faliment până la sfârșitul acestui an, avertizează reprezentanții OPTBR, citați de Agerpres. Dacă măsurile de relaxare ce permit reluarea integrală a activității resorturilor nu vor fi luate în curând, industria va continua să se îndrepte spre colaps.

Reprezentanții Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) se tem că multe afaceri din domeniu nu vor supraviețui: deși ultimele măsuri de relaxare adoptate permit hotelurilor să ofere turiștilor masa în propriile restaurante, acest lucru nu este suficient pentru a atrage suficienți clienți.

„Nu putem avea aşteptarea ca turiştii să vină în staţiuni sau resorturi balneare şi SPA doar pentru a servi masa.”, a declarat președintele OPTBR, Nicu Rădulescu, referindu-se la toate celelalte tratamente care făceau parte din pachete și care pot fi oferite acum unui număr limitat de clienți sau nu pot fi oferite deloc.

OPTBR atrage atenția și asupra faptului că alte țări din Uniunea Europeană nu doar că au permis reluarea activității în centrele balneare, dar au și încurajat turiștii să se îndrepte către acestea, într-o încercare de a sprijini economia locală. În România însă, anul 2020 ar putea pune capăt eforturilor depuse timp de ani de zile pentru a revitaliza industria balneară.

Articolul precedentTren Inter Regio de pe ruta București – Târgu-Mureș, oprit după un incendiu la o traversă
Articolul următorBelarus: mai mulți jurnaliști internaționali au fost lăsați fără acreditare la decizia autorităților