Teatru și film pe luciul apei: noul cinematograf plutitor de la Castelul Arcuș aduce modelul cinematografului parizian de pe Sena și în România

Modelul francez al cinematografului plutitor de pe Sena este adus și la castelul Arcuș din județul Covasna! „Floating Cinema&Theater” este proiectul care „scoate la apă” teatrul și filmul, pentru a da spectatorilor ocazia de a se bucura de spectacole într-un peisaj natural și în condiții de siguranță.

Pe toată perioada lunii septembrie, seara de vineri va fi dedicată teatrului iar cea de duminică va fi păstrată pentru film, după cum este menționat în postarea de Facebook a organizatorilor. Scena este instalată pe insulă din mijlocul lacului castelului, iar spectatorii pot urmări reprezentațiile plutind în bărci de câte două persoane sau de pe malul lacului, unde vor fi amplasate alte 30 de locuri.

Proiectul a apărut la inițiativa contelui Elemér Jankovich-Bésán, actualul proprietar al Castelului din Arcuș, în colaborare cu Teatrul „Andrei Mureșanu”, Teatrul „Tamási Áron”, Studio M, Teatrul de Păpuși „Cimborák” și Cinematograful Arta prin Casa de Cultură Kónya Ádám.

Articolul precedentImagini superbe: Grădina Zoologică din Londra a început cântărirea tuturor animalelor
Articolul următorAutoritățile din Buenos Aires garantează „dreptul la adio” pentru pacienții grav bolnavi de COVID-19