NBA: alte trei meciuri au fost amânate în semn de protest față de împușcarea lui Jacob Blake

Liga nord-americană de baschet (NBA) a anuțat amânarea a încă trei meciuri, transmite AFP, citat de Agerpres. Meciurile nu sunt jucate în semn de protest față de cazul lui Jacob Blake, bărbatul afro-american împușcat de mai multe ori în spate de agenți ai poliției în statul Wisconsin.

Cele trei meciuri nou amânate se adaugă meciurilor boicotate în timpul zilei de miercuri. Jucătorii protestează astfel împotriva unui nou abuz al poliției, făcut în baza unor considerente rasiale.

Astfel, meciurile Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks, Denver Nuggets-Utah Jazz și Toronto Raptors-Boston Celtics nu s-au jucat. NBA a anunțat că speră că meciurile vor fi reluate vineri sau sâmbătă.

Totuși, meciul dintre LA Lakers şi LA Clippers va avea totuși loc, deși jucătorii votaseră inițial pentru oprirea sezonului.

Jucătorii NBA au boicotat meciuri în semn de protest și în timpul protestelor Black Lives Matter din lunile iunie-iulie, stârnite de omorârea lui George Floyd de un agent de poliție care a îngenuncheat pe gâtul acestuia.

Articolul precedentCoronavirus: Polonia reinterzice zborurile dinspre România / Care este data la care măsura intră în vigoare
Articolul următorPremierul Japoniei ar intenționa să își dea demisia din cauza unor probleme de sănătate, conform unor surse neoficiale