Venzuela dorește să înceapă cât mai repede producerea vaccinului rus Sputnik V

Venezuela dorește să înceapă cât mai curând producera vaccinului rus împotriva COVID-19, transmite AFP, citat de Agerpres. Ministrul sănătății, Carlos Alvarado, susține că țara sa este pregătită să producă, testeze și ambaleze vaccinul conceput în laboratoarele rusești.

Într-o declarație susținută la postul de televiziune publică din Venezuela, Carlos Alvarado a afirmat că guvernul țării sale este interesat să producă vaccinul cât mai repede și să treacă în faza a treia de testare, în timp ce Federația Rusă și-a arătat „deplina dispoziție” de a coopera.

Astfel, ambele țări implicat eu decis să semneze acorduri de confidențialitate și să înceapă selecția candidaților pentru faza a treia de testare, Venezuela oferindu-se să mobilizeze 500 de voluntari pentru această fază.

Pentru a grăbi obținerea vaccinului, Venezuela este, de asemenea, dispusă să lanseze mai întâi procesul de ambalare al acestuia, iar mai apoi pe cel de producție, dacă din punct de vedre tehnic acest lucru va fi posibil.

Vaccinul rusesc Sputnik V este primul vaccin împotriva COVID-19 care intră în etapa de producție, însă Organizația Mondială a Sănătății este sceptică când vine vorba de eficiența acestuia, întrucât prealabil producției nu a fost trecut prin toate etapele de testare necesare.

Articolul precedentBulgaria: 50 de zile de proteste antiguvernamentale
Articolul următorDonald Trump: politica lui Joe Biden este „made in China”, a mea este „made in USA”