Vânzarea operațiunilor TikTok din SUA este iminentă

TikTok se apropie de momentul în care își va vinde operațiunile din SUA și ar putea anunța finalizarea afacerii în zilele următoare, potrivit surselor familiarizate cu problema, anunță CNBC.

Kevin Mayer, CEO-ul TikTok, și-a anunțat demisia joi, după ce știrea vânzării a transpirat în Financial Times. Mayer avea să anunțe inițial decizia sa de a demisiona, odată cu acordul de vânzare săptămâna viitoare, dar el a impus calendarul pentru a grăbi știrea, a spus unul dintre oameni, care a cerut să nu fie numit, deoarece discuțiile sunt private. Mayer s-a alăturat TikTok la începutul acestui an după ce a executat operațiunile de streaming video ale Disney.

Vanessa Pappas, șefa diviziei americane a TikTok, va conduce TikTok după plecarea lui Mayer, a declarat compania într-un memo intern pentru angajați.

TikTok nu s-a decis asupra unui cumpărător și discută în continuare oferte de la Oracle, Microsoft și o a treia companie americană, au spus două surse. Walmart a lucrat cu SoftBank la o achiziție potențială, dar, deoarece această ofertă nu include o componentă a tehnologiei cloud, este foarte probabil ca această să nu fie pe placul guvernului Statelor Unite.

Purtătorii de cuvânt ai TikTok și SoftBank au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt pentru Walmart nu a putut fi contactat pentru comentarii.

TikTok este probabil să vândă operațiunile sale din SUA, Canada, Australia și Nouă Zeelandă pentru o sumă în intervalul de la 20 miliarde la 30 de miliarde de dolari, dar un preț încă nu a fost decis, au afirmat experții.

Articolul precedentVehicule militare rusești și americane se ciocnesc în Siria
Articolul următorNoi dezvăluiri la 500 de ani de la moartea lui Anne Boleyn