Cum explică Poliția întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu

„Nu am negociat siguranța cetățenilor”, a declarat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, după ce președintele Klaus Iohannis le-a cerut reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” imaginile în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, potrivit știrilor Digi24.

De asemenea, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat că evenimentele din București au fost în permanență monitorizate de mai multe structuri din cadrul MAI. „Existau date și informații că la procesiunea din 9 august erau așteptate 3000 de persoane. Această situație putea conduce la răspândirea cazurilor de coronavirus. De asemenea, exista riscul de a se produce acte de violență.

În săptămâna respectivă, MAI a organizat acțiuni pentru descurajare. Din păcate, sâmbătă 8 august, nu am putut continua în același mod. Instanța a respins 33 de percheziții. În acest context am solicitat devansarea funerariilor. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat și legal pentru a nu periclita sănătatea sau siguranța cetățenilor. În nicio clipă, Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană. Nu s-a negociat nici aplicarea legii.

Noi, polițiștii, avem de-a face cu oameni certați cu legea. Primele arme sunt prevenirea, dialogul și nu direct pistolul. Nu am negociat și nu o să negociez niciodată siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului”, a declarat chestorul Vasilescu.

Anterior, Klaus Iohannis ceruse ca reprezentanții poliției sa dezvălui public motivele întalnirii cu interlopii clanului Duduianu,

 

Articolul precedentRusia a declasificat imaginile de la detonarea bombei „Țar”
Articolul următorNature: Tratamentul covid ar putea fi adaptat în funcție de sex