Uraganul Laura ajunge pe coasta Louisianei

Uraganul Laura (categoria 4) a ajuns pe litoralul Louisianei joi dimineață, fiind cea mai puternică furtună din regiune de peste un secol, potrivit CNN.

Laura se deplasează spre interiorul continentului, ca un uragan de categoria 3, după ce mai devreme în apropiere de Cameron, Louisiana, fusese catalogat ca furtună de categoria 4 cu vânt de 150 mph.

În Lacul Charles, clădirile au fost grav afectate. Nivelurile apei de-a lungul coastei au crescut rapid, iar experții au avertizat asupra vânturilor devastatoare și a unor valuri de până la 20 de metri.

„Vor fi părți din lacul Charles subacvatice, pe care nu le-a mai văzut niciodată o ființă umană”, a declarat pentru WWL Radio Guvernatorul Louisianei, Louis Bel Edwards. „Mobilizăm toți oamenii și bunurile noastre pentru a acționa … și începem un efort foarte robust de căutare și salvare.”

Laura este asemănat cu un uragan de acum mai bine de 160 de ani, când cea mai puternică furtună a lovit Louisiana. Uraganul din 1856 a avut, de asemenea, vânturi de 150 mph, a spus meteorologul CNN, Brandon Miller.

Articolul precedentAcademia Română susține că implementarea tehnologiei 5G poate avea grave consecințe asupra sănătății populației
Articolul următorRusia a declasificat imaginile de la detonarea bombei „Țar”