Monica Anisie: Decizia de începerea cursurilor este la nivel de unitate de învăţământ

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat miercuri seara că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, care va înainta propunerea spre avizare inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, ulterior aceasta fiind transmisă spre aprobare Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit B1.ro.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu”, a spus Anisie.

„Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a explicat ministrul.

 

Articolul precedentCondițiile în care se redeschid restaurantele
Articolul următorLiga Campionilor: CFR Cluj a fost învinsă de Dinamo Zagreb la loviturile de departajare / Om în plus și penalty ratat pentru ardeleni