Condițiile în care se redeschid restaurantele

Spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban, anunță știrile Digi24.

Vor fi aplicate, însă, restricții, printre care distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

„Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul”, a afirmat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

„În orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești restaurantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă, într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie că ai de-a face cu alt număr, când vorbești de persoane independente. La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului – terasă, toalete sau în altă direcție, către altă masă – va trebui să porți mască”, a mai spus Petrescu.

Totodată, vor exista restricții în ceea ce privește orarul de funcționare, iar restaurantele vor funcționa fără aer condiționat.

Articolul precedentRomânii care vor intra în Belgia vor fi obligați la autocarantină și un test PCR
Articolul următorMonica Anisie: Decizia de începerea cursurilor este la nivel de unitate de învăţământ