Sfidător: Drapelul regiunii separatiste transnistrene, arborat la Chișinău

Lovitură dură în ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova, un grup de indivizi neidentificați au defilat luni, 26 august 2020, cu așa-zisul drapel al regiunii separatiste transnistrene în fața Memorialului „Eternitate” de la Chișinău, potrivit infoprut.ro.

Acest gest a revoltat mai mulți oameni aflați în preajmă, care au încercat să îi determine pe provocatori să ascundă drapelul separatist și să plece.

În scurt timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, dar și câțiva veterani ai războiul moldo-rus de la Nistru.

„În contextul acestui eveniment mizerabil facem un apel către Ministerul de Interne, către Procuratura Generală să identifice pe acești mizerabili, pe acești provocatori care au venit cu drapelul unei regiuni separatiste. Să vedem în cât timp, cum o să îi identifice și ce măsuri vor lua. Dar noi vom scrie și o petiţie de aceea aşteptăm, stimaţi poliţişti să vedem cum lucraţi, cum slujiți poporul”, a declarat un veteran al războiului moldo-rus.

Solicitată de presa de la Chișinău, Mariana Bețivu, ofițer de presă a Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova a subliniat că urmează să fie deschisă o anchetă pe acest caz, iar persoanele respective vor fi identificate și sancționate conform legislației.

Nu este pentru prima dată când steagul separatiștilor de la Tiraspol își face loc la Chișinău. Un incident similar a mai avut loc la 27 octombrie 2019, atunci când în cadrul unei competiții de karate, care s-a desfășurat  la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport de la Chișinău a fost arborat așa-numitul drapel al regiunii transnistrene.

Articolul precedentSe înființează Poliția Animalelor
Articolul următorMelania Trump face pledoarie pentru armonie rasială