Cea mai mare operațiune de salvare din Grecia ultimelor luni: aproape 100 de migranți au fost salvați din largul insulei Halki

Una dintre cele mai mari operațiuni de salvare din ultimele luni din largul Mării Egee a avut loc miercuri: aproape o sută de migranți au fost salvați de pe o ambarcațiune care plutea în largul insulei grecești Halki, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Garda de coastă elenă a fost ajutată de zece bărci, două elicoptere şi o fregată, pentru a salva cel puțin 96 de migranți, la 40 de kilometri de la țărmul insulei Halki din Marea Egee.

Un oficial al marinei elene a declarat că și garda de coastă turcă a intervenit, reușind să salveze o parte dintre migranți.

Căutările vor continua pentru a salva toate persoanele eventual rămase pe mare.

În perioada 2015-2016, prin Grecia au trecut spre Europa sute de mii de migranți veniți dinspre Turcia, mulți fiind refugiați ai războiului din Siria. Fluxul a fost diminuat după semnarea unui acord între Uniunea Europeană și Ankara pentru gestionarea acestuia.

Articolul precedentGrecia, Cipru, Italia și Franța participă la un exercițiu militar comun în estul Mediteranei
Articolul următorPoliomielita a fost declarată eradicată în Africa, la patru ani de la ultimele cazuri apărute în Nigeria