Focar de COVID-19 la Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui: 16 cadre medicale testate pozitiv

Un nou focar de COVID-19 apare într-o locație critică: la Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, opt asistente și opt infirmiere au fost testate pozitiv, după spusele directorului executiv al DSP Vaslui, citat de Agerpres.

Urgențele medicale care necesită intervenții chirurgicale sunt direcționate către Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huși. În secția de chirurgie devenită focar au fost luate toate măsurile de dezinfecție, iar activitatea va fi reluată cu ajutorul unor cadre medicale din alte secții.

Săptămâna trecută, un focar similar a fost identificat în Secția Medicină Internă a aceluiași spital. Pentru o perioadă de timp, bolnavii au fost trimiși la spitalul din Huși, după care activitatea secției a fost reluată cu cadre medicale aduse din alte secții.

În județul Vaslui există deocamdată 236 de pacienți internați în spital pentru COVID-19. Alte 198 de persoane testate pozitiv sunt izolate la domiciliu iar 68 se află în carantină instituționalizată.

Articolul precedentPoți fugi, dar nu te poți ascunde: Usain Bolt, campionul legendar la sprint, a fost testat pozitiv pentru COVID-19
Articolul următorPremieră mondială: primul salt de „parașutism solar” a avut loc în Elveția / Ce își propun inițiatorii proiectului