Israelul revendică un atac asupra bazelor militare Hezbollah de la granița cu Libanul

Israelul a revendicat un atac aerian asupra pozițiilor militare Hezbollah de la granița cu Libanul, ca răspuns la „tiruri” ale mişcării şiite spre soldaţii săi, transmite AFP, citat de Agerpres.

Armata israeliană susține că a răspuns cu „rachete de semnalizare și foc” în timpul zilei, ca mai apoi avioane de luptă israeliene să atace pozițiile Hezbollah, după ce soldații israelieni au fost ținta unor atacuri venite dinspre gruparea șiită.

Atacurile Libanului asupra Israelului au fost confirmate de mai multe surse pentru AFP. Conflictul se desfășoară în zona „liniei albastre”, granița de facto între Israel și Liban, care se află teoretic în stare de război.

Weekendul trecut, gruparea Hezbollah din Liban a anunțat că a doborât o dronă a Israelului care a trecut „linia albastră”, în timp ce Israelul a declarat dispariția dronei sale ca fiind un simplu accident.

Articolul precedentRegulile pentru teatre, cinematografe și restaurante, dezbătute miercuri de CNSU
Articolul următorCod galben de ceață în mai multe județe din România / Care sunt localitățile unde este recomandat să conduceți cu atenție