Piața imobiliară din Transilvania este în plină dezvoltare: numărul tranzacțiilor a crescut în Cluj, Sibiu și Oradea

Tranzacțiile imobiliare din marile orașe din Transilvania au fost în creștere în acest an, în ciuda pandemiei. Vânzările și livrările din primele șapte luni ale acestui an au crescut prin comparație cu aceeași perioadă a anului 2019, conform datelor prezentate de SVN România, citate de Agerpres.

În Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea și Alba Iulia au fost înregistrate creșteri ale tranzacțiilor imobiliare și chiar recorduri absolute în ceea ce privește livrarea de noi locuințe.

În Cluj, numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu 25,5% în primele șapte luni ale anului 2020, față de aceeași perioadă a anului 2019, potrivit datelor ANCPI.

În Sibiu, al doilea oraș din Transilvania ca dezvoltare imobiliară după Cluj, anul acesta au fost predate 2.7000 de locuințe, cu 18,2% mai multe decât anul trecut, iar tranzacțiile imobiliare au crescut, în total, cu 24,5%. De asemenea, Sibiul are singura piață imobiliară în care numărul locuințelor livrate în suburbii depășește constant numărul locuințelor livrate în oraș.

În Oradea, unde în anul 2019 numărul locuințelor livrate s-a dublat față de anul anterior, primele șapte luni ale lui 2020 au adus o scădere de 5,7% a numărului de tranzacții, care se menține totuși ridicat.

Și piața imobiliară din Alba Iulia și Târgoviște este în dezvoltare: în anul 2019, în Alba Iulia au fost predate cu 85% mai multe locuințe decât în anul anterior. În cele două orașe sunt livrate anual între 500 și 1.000 de locuințe.

Articolul precedentNoul bilanț COVID-19: Încă 1.060 de noi cazuri, 58 de decese și peste 20.400 de teste efectuate
Articolul următorAlți trei jucători ai Olympique Marseille sunt suspecți de COVID-19 / Meciul cu Brest, sub semnul întrebării