Proprietarii din Australia vor fi obligați să își curețe terenurile de materiale inflamabile

Autoritățile celui mai populat stat australian au declarat marți că vor constrânge proprietarii să-și curețe terenurile de materiale inflamabile, pentru a limita posibilitatea izbucnirii unor incendii devastatoare, transmite Reuters.

Incendiile au distrus peste 11 milioane de hectare de pădure în sud-estul Australiei la începutul acestui an, ucigând cel puțin 33 de persoane și miliarde de animale native, un dezastru pe care premierul Scott Morrison l-a numit „vara neagră” a Australiei.

Pe fondul furiei publice, guvernele federale și de stat au început anchete independente.

New South Wales, statul în care a fost înregistrat cel mai mare număr de decese în urma incendiilor, a devenit marți primul stat care a făcut publice concluziile anchetelor. Ministrul pentru poliție și servicii de urgență, David Elliott, a declarat că guvernul de stat a acceptat toate recomandările făcut pe baza anchetei.

Ținând cont de acestea, statul va solicita proprietarilor de terenuri să curețe sau să ardă materiale inflamabile – de obicei perii uscate și frunze moarte. De asemena, pompierii vor fi instruiți în tratarea animalelor sălbatice. În plus, va fi creat un fond pentru dezvoltarea tehnologiei de detectare a incendiilor.

Deși incendiile de la începutul anului au fost cauzate și de seceta severă, reducerea incendiilor spontane a fost cea mai discutată problemă în ceea ce privește apariția incendiilor.

Articolul precedentFamiliile victimelor atacului terorist din Noua Zeelandă cer „pedeapsa pe viață, fără drept de apel” pentru atacator
Articolul următorMunicipalitatea din Toronto se mobilizează pentru a salva un arbore vechi de sute de ani, emblematic pentru istoria orașului