Incendii devastatoare în California provocate de fulgere

Incendii de proporții în California. Peste 100.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească domiciliul. Flăcările au pornit din cauza unor fulgere și au fost alimentate de caniculă și de umiditatea scăzută. Zone întregi au fost cuprinse de nori groși de fum- scrie Reuters.

Șase persoane au murit și peste 700 de clădiri au fost arse- potrivit autorităților locale. Iar viile din Napa și Sonoma sunt în pericol, după ce au fost deja afectate de incendiile din anii trecuți.

Președintele Donald Trump a anunțat că este vorba de un dezastru major. Această declarație le permite Statelor Unite să folosească fonduri federale pentru a ajuta  oamenii și afacerile afectate de incendiile din 7 comitate să plătească adăposturi temporare, reparații ale locuințelor și pentru alte nevoi.

În oraşul de coastă Santa Cruz, autorităţile le-au cerut localnicilor să aibă bagajele pregătite pentru a fi evacuați, în timp ce campulu Universității California a fost deja evacuat.

California a înregistrat duminică a treia cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată: 54,4 grade Celsius în Valea Morţii.

Articolul precedentMinistrul Muncii: Vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie
Articolul următorPanică la club din Peru: 13 morți la o petrecere ilegală cu 120 de oameni, aceștia îmbulzindu-se să scape de poliție