Avertizare meteo de vreme instabilă. Vreme la extreme cu furtuni și caniculă

Meteorologii anunță 3 zile de vreme schimbătoare. După caniculă și disconfort termic ridicat, urmează perioade de instabilitate atmosferică. ANM a emis o avertizare generală de vreme severă care intră în vigoare duminică la ora 13 și e valabilă până miercuri, la ora 6.

Astăzi după-amiază și la noapte vor fi vijelii, furtuni însoțite de descărcări electrice și grindină la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul țării.

În plus, în sud și sud-est astăzi și mâine local va fi caniculă iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la37 de grade în Lunca Dunării.

Meteorologii au emis o prognoză specială și pentru București. Vremea va fi călduroasă mai ales duminică și luni. Mâine după-amiază, însă, își vor face apariția furtunile și intensificări ale vântului posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 34-36 de grade, ușor mai scăzută marți (25 august), iar cea minimă se va situa între 17 și 20 de grade.

Articolul precedentMiting electoral în plină pandemie fără respectarea regulilor sanitare
Articolul următorÎn ultimele 3 săptămâni, India a generat cele mai multe cazuri de COVID-19