Furtunile tropicale Laura și Marco se îndreaptă spre Golful Mexic

Furtuna tropicală Laura a adus ploi torențiale în Republica Dominicană- scrie Centrul Național pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de Reuters. Totodată, o altă furtună tropicală- Marco- se îndreaptă spre Golful Mexic mai scrie NHC.

Furtuna tropicală Laura aduce rafale de vânt de 80 de kilometri pe oră și se află la aproximativ 40 de kilometri de capitala Santo-Domingo. Autoritățile in Haiti- țară învecinată cu Republica Dominicană- au emis cod portocaliu de alertă înaintea sosirii furtunii tropicale Laura. Acestea au anunțat că iau măsuri pentru a-i proteja pe locuitori de ploile abundente și rafalele de vânt așteptate mai ales în nordul țării.

Potrivit NHC, Laura ar putea creşte în intensitate în largul Florida, la începutul săptămânii viitoare, după ce va trece de Cuba şi Bahamas şi există riscul ca o altă furtună, numită Marco, să ajungă de asemenea în această zonă.

Ar fi prima dată în istorie când două furtuni tropicale ar lovi în acelaşi timp Golful Mexic, însă specialiștii anunță că acest fenomen este rar întâlnit.

Furtuna tropicală Marco avansa, la sfârşitul zilei de sâmbătă, pe o traiectorie nord-vestică în zona sudică a Golfului Mexic. Furtuna  se afla la circa 175 kilometri nord-vest de extremitatea vestică a Cuba, furtuna fiind însoţită de viteze ale vântului de peste 100 kilometri la oră- mai anunță NHC.

Articolul precedentLudovic Orban a transmis un mesaj de Ziua comemorării victimelor fascismului și comunismului
Articolul următorMiting electoral în plină pandemie fără respectarea regulilor sanitare