Belarus: Președintele Aleksandr Lukașenko vrea să închidă fabricile unde au fost proteste

Decizie controversată a președintelui bielorus, Aleksandr Lukașenko. El a anunțat că va închide fabricile în care au avut loc proteste și a sugerat că angajații care au luat parte la acțiuni vor fi concediați- relatează Reuters citând agenția de presă rusă RIA.

”Dacă o fabrică nu lucrează atunci haideţi să îi punem lacătul pe poartă începând de luni”, a spus Lukaşenko în oraşul Grodno, aflat în apropierea frontierei cu Polonia. ”Oamenii se vor calma şi vom decide pe cine invităm (la muncă) după aceea”, a adăugat el.

Zeci de mii de protestatari au ieșit pe străzile din Minsk și din alte orașe din Belarus pentru a-și exprima nemulțumirea față de rezultatele alegerilor prezidențiale. Muncitori ai mai multor fabrici s-au alăturat manifestațiilor.

Lukaşenko a negat că ar fi fost comisă vreo fraudă în alegerile din 9 august.

Pe de altă parte, popoziţia belarusă, care este convinsă că votul a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest. Poliţia belarusă a intervenit brutal împotriva protestatarilor, reţinând mii dintre aceştia, dintre care mulţi au declarat că au fost torturaţi în detenţie.

Articolul precedentSpitalul din Berlin în care se află Aleksei Navalny face „teste de diagnostic extinse ”
Articolul următorL.Orban: Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ţine fără niciun fel de problemă în data de 27 septembrie.